Grappige haaktermen en -afkortingen vertaald

Haakpatronen hebben al veel afkortingen, maar nu praten hakers ook op zo’n andere manier dat je je verloren voelt. Daar komt nu eindelijk verandering in. Laat me het woordenboek en de oplossing zijn voor je verwarring met haaktermen

Leer ten slotte wat “frogging”, “WIP” en “CAL” betekenen. Maak er een bladwijzer van, deel het, pin het. Houd het gewoon bij de hand als iemand slanghaaktermen noemt die je nog nooit hebt gehoord. Het is alsof je gehaakte memes kijkt en leest. Je moet ze begrijpen om te kunnen lachen..

Wat betekent frogging of “kikker”?

Frogging is afgeleid van “aftrekken”, wat klinkt als een kikkergeluid, en betekent dat je je reeds gemaakte steken moet uittrekken en je werk ongedaan moet maken. Normaal gesproken zou je dat doen als je een fout hebt gemaakt of je project niet leuk vindt en het opnieuw wilt doen en het garen opnieuw wilt gebruiken. Je kan een paar steken, of een rij of het hele project “kikkeren”.

Wat betekent WIP?

WIP staat voor “work in progress” en betekent dat je momenteel aan een project werkt, of het nu gaat om haken, breien of iets anders. Het is echter goed bekend in de ambachts- en haakgemeenschap, niet zozeer in de echte werkkring. Hoewel het zou moeten, nietwaar?

Wat betekent CAL?

CAL is een afkorting voor “crochet along”, een evenement waarbij een ontwerper een bekend patroon in delen opsplitst en vrijgeeft en een enorme gemeenschap er allemaal tegelijkertijd aan werkt. Dat gebeurt meestal in een Facebook-groep, een forum of gewoon via een nieuwsbrief. Sommige ontwerpers haken zelfs graag mystery CAL’s waarvan het eindproduct niet bekend is, maar de materiaallijst wel.

Wat betekent KAL?

KAL is de “zus” of “broer” van CAL. Het betekent Knit Along, hetzelfde proces en evenement als een CAL, alleen voor breiers met een breipatroon.

Waar staat C2C voor?

Het betekent simpelweg van hoek tot hoek en is een speciale haaktechniek gemaakt in kleine pixels die allemaal met elkaar verbonden zijn om een ​​afbeelding te maken.

Wat is LYS?

LYS betekent “lokale garenwinkel”. Het verwijst meestal naar een klein bedrijf met hoogwaardig en luxueus garen dat mogelijk met de hand is geverfd. Maar grote merken worden ook zo genoemd.

Wat betekent CROJO?

CROJO is afgeleid van “mojo” en betekent dat je ergens gemotiveerd voor bent. CROJO betekent dan dat je gemotiveerd bent om te haken.

Waar staat PHD voor?

PHD betekent “project half gedaan”, wat helaas betekent dat je geen diploma hoger onderwijs krijgt als je je projecten haakt.

Wat betekent FO?

Dat is wat je eigenlijk hebt als je geen WIP of PHD meer hebt. Het betekent “voltooid object”.

Wat betekent UFO dan?

UFO betekent “onvoltooid object” en is in principe hetzelfde als een WIP. Maar meestal heb je je UFO al een tijdje niet aangeraakt, terwijl WIP’s degene zijn waar je momenteel aan werkt.

Waar staat USO voor?

Nou, het is de positie waarin je je bevindt voordat je een UFO hebt. Het betekent “niet gestart object”.

Waar staat HOTH/FOTH voor?

Ze betekenen eenvoudig “van de haak” of “vers van de haak” en je bent erg blij dat je net je project hebt voltooid en het trots aan de wereld wilt laten zien.

Wat is de betekenis van “yarn chicken”?

Sommige haak- en breisters winnen of verliezen met “yarn chicken” en dat betekent dat ze of net genoeg garen hadden om hun project af te maken of dat ze niet genoeg hadden en meer nodig hadden. Het is als een spel en competitie tussen jou en het garen en niemand weet wie zal winnen. Het garen of jij.

Wat betekenen CIP en KIP?

CIP betekent “haken in het openbaar” en KIP betekent “breien in het openbaar” en deze afkorting wordt meestal online gebruikt om te laten zien dat je in het openbaar trots aan je WIP werkt.

Waar staat TOAD voor?

TOAD is bijna verwant aan FROG en betekent “afgedankt object dat vol afschuw achtergelaten is”. Dus je hebt het vrijwel volledig opgegeven en zal het niet eens “kikkeren”.

Wat betekent ISO?

Het betekent “op zoek naar”. Dus je bent op zoek naar patronen of garen of gerelateerde dingen.

Wat betekent garenbarf?

Het betekent dat je probeerde om de draad uit het midden van een garenstreng te trekken, maar dat dit niet lukte en je in plaats daarvan een ministreng eruit trok die eruitziet als de garenstreng die is gebarsten.

Wie is een “yarnie”?

Een yarnie is iemand die graag met garen werkt. Meestal is dat een haakster of een breister.

Waar staat PIGS voor?

Dit is een leuke afkorting voor gehaakte slang. Het betekent “projecten in boodschappentassen”.

Waar staat garenpooling voor?

Garenpooling is een techniek waarbij je de draadspanning aanpast en bepaalde steken gebruikt (zoals een gerstekorrel of omasteek) om een ​​geometrisch kleurontwerp te maken met bont garen zonder dat je meerdere garenstrengen hoeft te gebruiken.

Wat betekent JAYGO?

Het betekent gewoon “join as you go”, een techniek waarmee je gehaakte stukken kunt verbinden zonder ze aan elkaar te naaien, maar ze in plaats daarvan aan elkaar te haken tijdens het project.

Wat betekent stash?

Stash verwijst naar de garenopslag die je hebt. Sommige zijn echt groot en sommige zijn klein, sommige zijn zelfs verborgen, vandaar het woord “stash”.

Waar staat bistitchual voor?

Dat is iemand die zowel haakt als breit.

Waar staat garenbom voor?

Het betekent dat iemand iets heeft gehaakt en het in het openbaar toont op lampen, banken, grond, hekken en andere plaatsen.

Powered by BetterDocs

De waardering van www.madebylilo-webshop.be/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 33 reviews.
Chat openen
Scan de code
Hallo
Kan ik je helpen?