Keurmerken

GOTS-certificaat #

Het GOTS-label is een internationaal label voor biologisch textiel. Het is voornamelijk een milieulabel. Het label geeft aan dat de textielvezels afkomstig zijn uit de biologische landbouw.

Het GOTS-label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Verder gelden er kwaliteitsvereisten voor de producten.

Bij de productie van kleding mogen geen schadelijke stoffen worden gebruikt. Daarnaast legt GOTS de verplichting op een duurzaamheidsplan op te maken met aandacht voor water- en energieverbruik en afvalbeheer. Zo houdt het rekening met de maximale emissienormen voor water bij productie van het textiel. Er zijn bindende criteria inzake waterzuivering.

Scheepjes Organicon is GOTS-gecertificeerd dankzij haar duurzame productieproces. 

Oeko-tex Standard 100 #

Als een garen het Oeko-tex Standard 100 keurmerk heeft, dan bevat het product geen schadelijke stoffen. Oeko-tex is een certificeringssysteem voor textiel. Oeko-tex heeft niet één standaard certificering, maar verschillende productclassificaties in milieuvriendelijkheid en op basis van het gebruik. Hoe dichter het product met de huid in contact komt en hoe gevoeliger de huid, des te strenger de eisen. Als het garen bijvoorbeeld het Oeko-tex keurmerk krijgt met klasse 1 dan mag het garen in contact komen met de gevoeligste huid en dus ook de babyhuid. 
Verder houdt het Oeko-tex in dat het garen milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is. Het garen is geverfd met ecologische verf. De medewerkers hebben goede arbeidsomstandigheden en worden niet blootgesteld aan schadelijke stoffen. 

Woolmark/wolmerk #

Woolmark (wolmerk) geeft aan dat een product is gemaakt van wol. Het stelt geen milieu- of dierenwelzijnseisen.
Voor het eindproduct gelden wel kwaliteitscriteria. Deze hebben betrekking op de vezelsterkte, het ontstaan van pluisjes (pillen) en krimpeigenschappen van de wol. Omdat deze kwaliteitseisen er op gericht zijn kledingstukken lang mee te kunnen laten gaan, leveren ze indirect milieuwinst op.

Fairtrade Cotton #

Wanneer het Fairtrade Cotton keurmerk op kleding of andere katoenen producten staat, geeft dit aan dat het gebruikte katoen op een eerlijkere, duurzame manier is geteeld.
Fairtrade Cotton stelt alleen eisen aan de teelt voor vezelproductie, in dit geval van katoen. Voor de verwerking van de stof en de productie van kleding heeft Fairtrade een apart keurmerk.
Het keurmerk Fairtrade Cotton richt zich op boeren en plantagewerknemers, met het doel om de handel eerlijker te maken en hun positie in de keten te versterken.

Powered by BetterDocs

De waardering van www.madebylilo-webshop.be/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 33 reviews.
Chat openen
Scan de code
Hallo
Kan ik je helpen?