Breng duurzaamheid in je breiwerk: ontdek de magie van plantaardige garens!

Op de marktjes waar ik sta, hoor ik vaak dezelfde vraag: “Scheepjes garen ken ik, verkoop jij dat ook?” En mijn antwoord is ja, ik verkoop Scheepjes garen, maar niet zomaar elke soort garen van dit bekende merk. In mijn Aard’ige Garens webshop vind je alleen duurzame, plantaardige garens. Waarom? Omdat ik geloof in de kracht van duurzaamheid en in het belang van bewuste keuzes maken als het gaat om ons milieu.

Het is belangrijk om te weten wat er in je garen zit, net zoals je zou willen weten wat er in je eten zit als je bijvoorbeeld geen gluten of lactose mag eten. Bij Scheepjes kijk ik altijd zorgvuldig naar de materialen voordat ik ze inkoop. Waarom? Omdat veel van de garens van Scheepjes acryl en polyamide bevatten. Maar wat zijn acryl en polyamide nu eigenlijk?

Duurzaamheid in breiwerk: waarom het telt

Duurzaamheid is meer dan een hype; het is een noodzaak geworden. In de wereld van garen is het van belang te begrijpen wat acryl en polyamide zijn, twee materialen die vaak gebruikt worden, maar die minder vriendelijk zijn voor het milieu.

Achter de vezels: wat zijn acryl en polyamide?

Acryl is een synthetische vezel die wordt gemaakt van polymeren. Het wordt vaak gebruikt omwille van zijn betaalbaarheid. Echter, de productie van acryl vereist aardolie, een niet-hernieuwbare grondstof. Het proces om acryl te maken is energie-intensief en veroorzaakt CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan klimaatverandering. Bovendien is acryl niet biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het lang in de natuur blijft en schadelijk is voor het milieu.

Polyamide, ook bekend als nylon, is een ander veel gebruikt synthetisch materiaal. Net als acryl vereist de productie van polyamide aardolie en is het niet biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat het lang meegaat in de natuur, wat nadelig is voor onze planeet.

Mijn zorgvuldige keuzes; het belang van plantaardige garens

Bij Aard’ige Garens begrijpen we het belang van milieuvriendelijke keuzes. Daarom bied ik alleen garens aan die gemaakt zijn van duurzame, plantaardige materialen. De garens zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jou. Door te breien met Aard’ige Garens help je niet alleen de planeet, maar vind je ook rust en ontspanning in je breiprojecten.

Mijn missie is om vrouwen te helpen ontspannen tussen het werk en de huishoudelijke taken door. Breien met duurzame materialen is niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een manier om bewust bij te dragen aan een groenere wereld.

Dus, waar wacht je nog op? Ontdek de magie van plantaardige garens en brei met een goed gevoel voor het milieu én voor jezelf.

Brei met liefde en zorg voor de planeet!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *