Frequently Asked Questions

Breien algemeen

 • Ik wil leren breien. Hoe begin ik daar aan?

  Leuk dat je wilt leren breien! Ik bied workshops aan waar je de basissteken en technieken kan leren. Ik begeleid je stap voor stap, zodat je snel aan de slag kan gaan.

  Tijdens mijn workshops kan je leren hoe je een eenvoudig project kan maken, zoals een sjaal of een polswarmer. Je leert de basissteken en krijgt handige tips en tricks om je breivaardigheden te verbeteren.

  Schrijf je vandaag nog in voor een breiworkshop en ontdek hoe leuk en ontspannend breien kan zijn. Neem een kijkje op de website en reserveer je plaats voor de volgende workshop! 

 • Hoe kan breien helpen om te ontspannen?

  Breien is een fantastische manier om te ontspannen en je gedachten te verzetten. Het ritmische en repetitieve karakter van het breien kan een kalmerend effect hebben op je geest en lichaam. Het focussen op de steken en het garen zorgt ervoor dat je even alles om je heen kan vergeten en kan genieten van het creatieve proces.

  Breien kan ook stress verminderen en helpen bij angstgevoelens. Het is een vorm van meditatie waarbij je je gedachten kan loslaten en in het moment kan zijn. Bovendien kan het bevredigend zijn om iets met je handen te maken en het eindresultaat te zien groeien.

  Ervaar zelf de ontspannende voordelen van breien met plantaardige garens. Koop Aard’ige Garens en begin vandaag nog met je eigen ontspannende breiavontuur! 

 • Hoe kan ik mijn breiwerk versieren?

  Het versieren van je breiwerk is een leuke manier om het een persoonlijke toets te geven. Hier zijn een paar ideeën om je breiwerk te versieren:

  • Borduren: voeg geborduurde details toe aan je breiwerk met verschillende kleuren garen. Je kan bijvoorbeeld een geborduurde bloem toevoegen om je kledingstuk echt uniek te maken.
  • Pompoms: maak vrolijke pompoms en voeg ze toe aan mutsen of sjaals. Ze geven je breiwerk een speels en levendig karakter.
  • Kabels en vlechten: experimenteer met kabels en vlechten om textuur aan je breiwerk toe te voegen. Ze zien er indrukwekkend uit en geven je project een mooi uiterlijk.
  • Knopen en applicaties: voeg decoratieve knopen of applicaties toe aan je breiwerk om het een unieke uitstraling te geven. Je kan ook gebruik maken van gerecycleerde materialen om een milieuvriendelijk accent toe te voegen.

  Laat je creativiteit de vrije loop en maak breiprojecten helemaal naar jouw smaak! Wil je meer inspiratie en tips voor het versieren van breiwerk? Ontdek creatieve ideeën op deze website. 

 • Hoe kan ik gelijkmatig breien/gelijkmatige steken krijgen?

  Het krijgen van gelijkmatige steken vergt wat oefening, maar met een paar tips kan je dit verbeteren:

  • Spanning: zorg ervoor dat je de draad niet te strak of los vasthoudt terwijl je breit. Een goede spanning zorgt voor gelijkmatige steken. Experimenteer met verschillende spanningen totdat je de juiste balans vindt.
  • Ontspanning: ontspan je handen en schouders terwijl je breit. Gespannen spieren kunnen ervoor zorgen dat je steken ongelijkmatig worden. Adem diep in en uit en probeer je zoveel mogelijk te ontspannen.
  • Oefening: brei regelmatig en oefen met verschillende steken. Hoe meer je oefent, hoe gelijkmatiger je gaat breien.
  • Garens en naalden: sommige garens en naalden resulteren van nature in gelijkmatigere steken dan anderen. Probeer verschillende combinaties van garens en naalden uit om te zien welke het beste werken voor jou.

  Wil je leren hoe je gelijkmatige steken kan breien en je algemene breivaardigheden kan verbeteren? Schrijf je in voor één van de breiworkshops en ontvang persoonlijke begeleiding en tips om je steken te perfectioneren. 

 • Hoe kan ik mijn breiwerk wassen?

  Het wassen van je breiwerk hangt af van het soort garen dat je hebt gebruikt. Sommige plantaardige garens kunnen in de wasmachine worden gewassen op de delicate cyclus, terwijl andere met de hand moeten worden gewassen. Raadpleeg altijd het etiket op het garen voor specifieke wasinstructies.

  Als algemene regel geldt dat je je breiwerk het beste wast in koud water met een mild wasmiddel of zelfs zonder wasmiddel. Laat het daarna platdrogen, bijvoorbeeld op een handdoek, zodat het zijn vorm behoudt. Wring je breiwerk niet uit want dit kan het breiwerk vervormen. 

 • Hoe kan ik mijn breiwerk mooi afwerken?

  De afwerking van je breiwerk is net zo belangrijk als het vormen van de steken zelf. Hier zijn een paar tips om je breiwerk er mooi uit te laten zien:

  • Draadjes wegwerken: na het breien blijven er meestal (een paar) losse draadjes over. Werk deze netjes weg met een naald zodat ze niet zichtbaar zijn in het eindresultaat.
  • Blocken of opspannen: opspannen is een techniek waarbij je je gebreide kledingstuk in vorm brengt en de gebreide steken gelijkmatig verdeelt. Het kan je breiwerk er professioneler en mooier laten uitzien.
  • Knopen en sluitingen: als je breiwerk knopen of sluitingen nodig heeft, zorg er dan voor dat je ze stevig vastmaakt. Dit voorkomt dat ze loskomen tijdens het dragen van het gebreide kledingstuk.

  Wil je leren hoe je je breiwerk perfect kan afwerken? Schrijf je in voor een breiworkshop en ontdek handige technieken om je breiwerk er professioneel te laten uitzien. 

 • Wat zijn populaire breipatronen voor beginners?

  Als beginnende breier zijn er veel leuke en eenvoudige patronen te vinden waaruit je kan kiezen. Hier zijn een paar populaire opties:

  • Eenvoudige sjaal: een sjaal is een geweldig eerste project omdat je een sjaal volledig rechts kan breien en dus maar één steek moet kunnen breien. Je kan experimenteren met verschillende kleuren en soorten garens om je eigen unieke sjaal te breien.
  • Gebreid kussen: een kussenhoes is een leuk project om je breivaardigheden te oefenen. Je kan er patronen in breien zoals strepen, ruitmotieven of zelfs kabels.
  • Gebreide muts: een muts is een leuk project om te proberen zodra je de basissteken onder de knie hebt. Je kan experimenteren met verschillende steken en kleuren om een stijlvolle muts te breien die perfect bij je past.
  • Gebreide polswarmers: polswarmers zijn kleinere breiprojecten die je snel kan afwerken. Ze zijn perfect om cadeau te geven of om jezelf warm te houden tijdens koudere dagen.

  Voel jij je geïnspireerd om te beginnen met breien? Ontdek het assortiment breipatronen dat geschikt is voor beginners! 

 • Hoe kan ik mijn breiwerk herstellen als ik een fout heb gemaakt?

  Fouten maken tijdens het breien is normaal en maakt deel uit van het leerproces. Gelukkig zijn de meeste fouten gemakkelijk te herstellen! Als je een steek laat vallen, kan je deze met een haaknaald eenvoudig omhoog halen en terug op je breinaald zetten. Als je een verkeerde steek hebt gebreid, kan je deze uithalen en opnieuw breien.

  Als je een grotere fout hebt gemaakt, kan je het breiwerk uittrekken en opnieuw breien. Het lijkt misschien ontmoedigend, maar het is een waardevolle les en een kans om je breivaardigheden te oefenen. Geef niet op en probeer het opnieuw! 🪡🧶

  Wil je leren hoe je fouten kan oplossen en je breiwerk kan redden? Meld je aan voor een breiworkshop en ontdek handige tips & trucs om je breiprojecten te redden.

  Fouten maken tijdens het breien is normaal en maakt deel uit van het leerproces. Gelukkig zijn de meeste fouten gemakkelijk te herstellen! Als je een steek laat vallen, kan je deze met een haaknaald eenvoudig omhoog halen en terug op je breinaald zetten. Als je een verkeerde steek hebt gebreid, kan je deze uithalen en opnieuw breien. 

 • Welke soorten breigarens zijn het meest geschikt voor beginners?

  Als beginner kan je best kiezen voor breigarens die gemakkelijk te hanteren zijn en een gladde structuur hebben. Plantaardige breigarens zoals katoen en bamboe omdat ze glad en niet te pluizig zijn, wat het gemakkelijker maakt om de steken te zien tijdens het breien. Deze garens zijn ook zacht voor de huid en perfect voor het maken van kledingstukken. Probeer plantaardige garens en voel het verschil! 🌿🧶

  Wil je ervaren hoe het is om met plantaardige garens te breien? Schrijf je in voor de breiworkshop breien voor beginners en leer de basissteken en technieken kennen. Het is de perfecte manier om je breivaardigheden te oefenen! 

 • Hoe begin ik met breien?

  Om te beginnen met breien heb je een paar basismaterialen nodig zoals breinaalden en garen of wol. Je kan plantaardige breigarens gebruiken die duurzaam zijn en een mooie textuur hebben. Kies een eenvoudig patroon, zoals een sjaal, om mee te oefenen. Volg de instructies in het patroon en oefen de basissteken, zoals rechts en averechts breien. Breien kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en je gedachten te verzetten! 🧶✨

  Wil je plantaardige breigarens kopen en meteen aan de slag gaan? Bekijk de collectie Aard’ige Garens en ontdek het plezier van duurzaam breien! 

Chat openen
Scan de code
Hallo
Kan ik je helpen?