Waarom moet ik een proeflapje breien?

[et_pb_section fb_built=”1″ theme_builder_area=”post_content” _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default”][et_pb_row _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content”][et_pb_column _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” type=”4_4″ theme_builder_area=”post_content”][et_pb_text _builder_version=”4.17.4″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″]

Bij ieder breipatroon wordt uitgegaan van een specifiek garen en naalddikte. En met deze specifieke materialen wordt er dan een stekenverhouding gegeven. Bijvoorbeeld 10 cm x 10 cm is 22 steken en 28 naalden. Nu is het echter zo dat iedereen anders breit. De ene persoon breit heel losjes terwijl iemand anders juist heel strak breit. Het gevolg hiervan is dat ook al gebruik je exact het garen uit het patroon met de aangegeven naalddikte, een trui of ander werkstuk toch heel ruim of net heel krap kan uitvallen. Het is daarom heel belangrijk om altijd eerst een proeflapje te maken voordat je aan bijvoorbeeld een trui begint te breien. 

Het is belangrijk om een proeflapje te breien als je het garen gebruikt zoals in het patroon beschreven staat én zeker zo belangrijk als je ander garen gebruikt zodat je het aantal steken kan gaan omrekenen. 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *