Jij bent een bezige bij die naast haar drukke job ook het huishouden voor haar rekening neemt.

Je weet dat het belangrijk is om genoeg tijd voor jezelf te nemen: yoga, meditatie, bewegen, sporten, breien, haken…

Wat je echt graag zou willen, is ontspannen door zelf kleding te maken die echt goed bij je past met materialen die goed zijn voor jou én voor het milieu, nietwaar?

Maar soms zit het leven je in de weg en heb je iemand nodig die je erbij helpt of die de kleding voor jou maakt.

Hallo, ik ben Lize Lorent en het is mijn missie om jou met (plant)aardige garens te helpen zodat je kledingstukken maakt die echt bij je passen.

Bovendien helpt handwerk jou en mij om te ontspannen en onze gedachten te verzetten

In het geval dat we elkaar nooit eerder ontmoetten, laat me jou iets vertellen over mij…

  • Ik vind het zelf niet gemakkelijk om goed passende kleding te vinden dat op een milieubewuste en diervriendelijke manier gemaakt werd. Kom je mij tegen in de winkel, dan heb ik gegarandeerd een zelfgebreide tas mee. Zo kies ik bewust voor mijn omgeving en vermijd ik plastic.
  • De wereld verbeteren begint bij jezelf. Daarom maak ik kleding van garen dat bestaat uit bamboe, katoen of linnen als alternatief voor dierenvacht. Plantaardige garens geven veel minder kans op huidirritaties in plaats van de chemisch geproduceerde synthetische vezels.
  • Breien is een boeiende vorm van ontspanning. Door de ritmische bewegingen lijkt het op meditatie. Je focus ligt op het garen en de naalden, zodat stress en andere gedachten naar de achtergrond verdwijnen. Je ervaart een zen-gevoel en voelt de rust door elke ader stromen. De schitterende draagbare resultaten zijn uiteraard een extra schat om letterlijk en figuurlijk te koesteren.

Ik startte met Lize’s Aardige Garens omdat ik helemaal achter mijn passie voor handgemaakt, kleurrijk breiwerk sta.

Ben jij ook graag bezig met breipriemen of haaknaalden?

Dan ben ik er zeker van dat jij net als mij erg trots bent als je een trui draagt die je zelf gebreid hebt.

Of een sjaal. Of een muts…

Ik zorg er alvast voor dat jij veel keuze hebt aan kleuren en materialen (katoen, bamboe, linnen…).

Ook als je het niet ziet zitten om aan de slag te gaan met wol of garen, verdien jij mooie kleding. Daarom brei ik op bestelling.

Ik maakte ondertussen al meer dan 15 kledingstukken voor vrouwen om fier op te zijn.


Zo maakte Lize Lorent van Lizes Aard’ige Garens een fantastische T-shirt voor mij. Een uniek stuk dat haar bloed, zweet en tranen heeft gekost. Een stuk dat ik koester. Omdat het prachtig is, maar ook omdat het van Lize is. Een zachte dame met een bijzondere passie voor breien. Ze gaat geen enkele uitdaging uit de weg op dat vlak. Dat merkte ik tijdens het creatieproces en dat voel ik nog steeds als ik mijn T-shirt draag. En ik draag het met trots!
Christine De Pauw
Gisteren kreeg ik bericht van Lize dat ik mijn bestelde sjaal mocht komen ophalen. Ik was blij verrast hoe mooi die was! Warm-blauwe kleur (die had ik bij de bestelling in Lilo’s werkkamer mogen uitkiezen), heel mooie breistructuur waarover ik haar graag liet beslissen. Origineel werk! Een aanrader! Wat een geduld moet dit hebben gevraagd! Ik ben er heel tevreden mee ook al moet ik de sjaal nog even in de kast bergen tot de herfst. Chapeau Lize, dankjewel!
Det De Bosschere

Het mooiste aan mijn werk is dat ik vrouwen verbind via mijn passie.

Ik ben niet perfect en durf te zeggen dat ik niet alles weet. Ik hou van het menselijke en ik zal het opzoeken of navragen en dit ook aan jou/mijn klant laten weten.

Ik maak dan ook alles met de hand, er komt geen machine aan te pas.

Als jij klaar bent om de drukte te ontvluchten door zelf prachtige kledingstukken te maken die echt goed bij je passen met materialen die goed zijn voor jou én het milieu, stap dan binnen in de zachte wereld van Aard’ige Garens.